#107 Anna Lundberg – Ordningskreatören

Man kan ha fördomar om hur en ordningskonsult ska vara. Kanske. Har du det?

Erkänn. Visst tänker du lite på Marie Kondo? Hon från Netflix som såg till att halva svenska folket började rensa i sina garderober efter första avsnittet i serien. ”Does it spark joy?” Den frågan hade man aldrig ställt sig förut.

Anna är alltså ordningskonsult och hon som hon är. Hon utvecklar sin verksamhet efter sitt eget huvud utan att ängsligt kolla på vad andra i branschen gör. Hon kommer kanske inte alltid i tid och får definitivt utlopp för sin passion att få ordning på saker ute hos sina kunder. Mer än hemea hos sig själv, tänker jag.

Som barn var det en regelbunden aktivitet för henne att möblera om sitt rum och ja, lådor har en stor roll i hennes yrkesliv så där gissade jag rätt när vi pratade. Men det finns viktiga delar i jobbet som hon inte förväntade sig innan hon började.

Det gråts en hel del, T.ex. Och det berättas historier. Om sakerna som ska slängas eller behållas. Jag är övertygad om att Annas kunder känner ett stort förtroende för henne och de vet att de kan landa mjukt när de visar upp sina tvivel, sin sorg och kanske sina svårigheter att bestämma sig. Om vad som ska hända med sakerna.

Anna vet.

Jag anser att Anna och hennes företag är en gåva till mänskligheten och här hittar du hennes hemsida: https://www.ordningskreatoren.se